Ermelinda Freitas | Festivo Castelão

Oorspronkelijke prijs was: €11,75.Huidige prijs is: €10,95.

LandPortugal
StreekSetubal
DruifCastelao
Jaar2022
SmaakComplex, krachtig en vol

Zondoorstoofd

Deze volle, zondoorstoofde rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Castelão druiven afkomstig van het schiereiland Península de Setúbal in Portugal, iets ten Zuiden van Lissabon. De Castelão druif is in dit gebied de belangrijkste druif voor de productie van rode kwaliteitswijnen. De druiven die voor deze wijn gebruikt worden zijn afkomstig van 60 jaar oude wijnstokken. Ze zijn met de hand geplukt en in kleine aantallen naar de kelder gedragen om er voor te zorgen dat de druiven in perfecte conditie aankomen. Alc. 15%. Vivino 4.1.

Vol en complex

Rijping 12 maanden op Frans eiken. Aroma’s van overrijp fruit waaronder frambozen, zwarte bessen en bramen aangevuld door tonen van vanille, karamel en cacao. De smaak is vol en complex en doet ondanks de kruidige ondertoon soepel aan. De afdronk is lang.

Casa Ermelinda Freitas

Opgericht in 1920 door Deonilde Freitas en voortgezet door Germana Freitas, later door Ermelinda Freitas en momenteel door Leonor Freitas; de dochter van Ermelinda. Toen het bedrijf startte, werden wijnen geproduceerd en verkocht aan andere producenten. Het was de beslissing van Leonor om een eigen merkwijn te maken. In 1997 brachten zij hun eerste Ermelinda Freitas wijnen uit. Dochter Joana staat al klaar om als vijfde generatie het bedrijf over te nemen. Wil je meer over dit wijnhuis weten? Kijk dan hier!

Wijn en spijs

De wijn combineert perfect met stevige gerechten als stoofpotjes, wildgerechten en -schotels en mooie vleesgerechten (van de barbecue). Bovendien doet deze wijn het erg goed bij een kaasplankje. De ideale serveertemperatuur is 16-18 graden Celsius.
Wil je ook leuke wijntips ontvangen? Schrijf je hier in!