Wijnreis langs de Douro

24-27 maart 2025 | vanuit Porto | open inschrijving

Altijd al een wijnreis langs de Douro willen maken? Nu kan het! We gaan in maart 2025 dit mooie wijnavontuur aan! De reis begint en eindigt in Porto. De vlucht boek je zelf. Handig, want wellicht wil je deze Douro wijnreis combineren met een weekendje Porto.

Voor wie?

Voor wijnliefhebbers die het leuk vinden om samen met andere wijnliefhebbers wijnhuizen langs de Douro te verkennen! Wil je samen met je partner op reis en houdt hij/zij niet zo van wijn? Laat het je niet weerhouden! De wijnhuizen liggen in een prachtig wandelgebied.

Programma maandag 24 maart

We treffen elkaar om 12.00 uur bjj het Grand Hotel in centrum Porto. Van alle hotels die ik ken in deze stad, ben ik hier het liefste. Kamers goed, ontbijt prima, locatie top en een gezellige lounge waar je graag in een van de sfeervolle hoekjes gaat zitten. Na het inchecken drinken we samen een kopje koffie in de lounge om nader kennis te maken. We lunchen buiten de deur. Ik weet een leuk restaurantje in de buurt met een goede keuken en mooie wijnen, ontdekt tijdens een eerder reisje. Rond 15.30 uur lopen we naar Ferreira in Vila Nova da Gaia (35 minuten lopen) voor een rondleiding en portproeverij. ‘s Avonds dineren we weer buiten het hotel.

Programma dinsdag 25 maart

Na het ontbijt vertrekken we met een minibusje voor een mooie tocht langs de Douro. Rond 12.00 uur komen we aan bij Hotel Porto Antigo in Cinfães en checken in. Even relaxen op de kamer of een kleine wandeling langs de rivier? Het kan allebei! Lunch is om 13.00 uur in het hotel. Daarna rijden we naar Folgesa, waar we om 15.00 uur een rondleiding met proeverij hebben bij Quinta Maria Izabel. Een van mijn favoriete wijnhuizen. Ze hebben prachtige field blends, ingetogen en mineraal. Wijnmaker is Dirk Niepoort. Hij zal er zelf niet zijn, maar je kunt zijn visie op wijn maken hier goed proeven. Daarna rijden we terug naar Cinfães en dineren in het hotel.

Programma woensdag 26 maart

Na het ontbijt rijden we met het busje naar Quinta de Vallado aan de Corgo, een zijrivier van de Douro nabij Peso de Regua,. Het familiebedrijf , opgericht in 1716 door Dona Antonia Ferreira (Ja ja van de port), is een van de oudste wijnhuizen langs de Douro en inmiddels organic gecertificeerd. Rond 12.00 uur hebben we hier een rondleiding en proeverij met aansluitend een heerlijke typisch Portugese lunch met bijpassende wijnen. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar een Portugese vriendin tipte mij. Zij maakt deel uit van mijn Portugese wijnclub en is erg enthousiast over dit wijnhuis. Einde middag keren we terug naar het Grand Hotel in Porto. We hebben een afscheidsdiner in het hotel.

Donderdag 27 maart

Na het ontbijt gaat iedereen weer zijn/haar eigen weg.

Prijs

De prijs van deze wijnreis bedraagt € 875 p.p. Hierbij is inbegrepen: 3 x hotelovernachting (obv 2-pers kamer), 3x ontbijt, 3x lunch en 3x diner, 3x wijnproeverij en minibusje met chauffeur. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag. Kom je samen met je partner en neemt hij/zij geen deel aan de wijnproeverijen, dan passen we de prijs hierop aan. Niet inbegrepen: vliegreis, transfers van/naar de luchthaven, taxi’s en drankjes op de kamer of in de bar.

Grootte van de groep

De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 14 personen.

Geïnteresseerd?

Neem contact op.