Wijnreis in/rondom Lissabon

Drie-daagse privé wijnreis

Houd je van wijn en vind je het leuk om samen met familie, vrienden of collega’s wijnhuizen in en rondom Lissabon te verkennen? Dan is deze drie-daagse wijnreis echt iets voor jou. De vlucht en accommodatie regel je zelf. Handig, want wellicht wil je dit reisje combineren met een paar dagen Lissabon. Over de accommodatie kan ik je wel adviseren. In mijn straatje, in de hippe wijk Belém, zit een uitstekend (en betaalbaar) B&B waar mijn reizigers regelmatig naar tevredenheid gebruik van maken. We kunnen altijd kijken of daar plek is. Elke dag word je rond 10 uur opgehaald en tegen 17.00 uur weer teruggebracht.

Waar gaan we naar toe?

We bezoeken drie wijnhuizen, een grote en twee wat kleinere, divers van aard en op verschillende locaties in/rondom Lissabon. Elk wijnprogramma bestaat uit een rondleiding met aansluitend een proeverij. Daarna geniet je van een typisch Portugese (warme) lunch op een nabij gelegen locatie.

  • José Maria Fonseca, het grotere wijnhuis, bevindt zich 30 km ten zuiden van Lissabon in een historisch pand midden in het centrum van het pittoreske stadje Azeitão. Voor de lunch bij restaurant Casa das Tortas, bekend om haar heerlijke streekgerechten, hoeven we alleen nog maar schuin de straat over te steken om neer te strijken op het terras.
  • Voor een bezoek aan Manzwine in Cheleiros, bekend om haar wijnen met de witte Jampal druif, rijden we 30 km naar het noorden. Deze bijzondere druif groeit alleen in deze regio. Na de rondleiding en proeverij maken we op de terugweg een tussenstop in Sintra voor de lunch. Een korte sighseeing tour mogen we niet achterwege laten. Dit magische stadje staat niet voor niets op de Unesco werelderfgoedlijst.
  • Het derde wijnhuis is Adega de Belém en ligt in Lissabon zelf. Een ‘urban winery’ waar eigenaren David en Catarine gepassioneerd over hun wijnen vertellen. Ze hebben o.m. wijnvelden in Monsanto, het grote eco gebied in Lissabon en produceren slechts 12.000 flessen per jaar. De kinderen maken de etiketten. Een bijzonder familiebedrijf. Na de proeverij lopen we een half uurtje langs de Taag naar  Laura van Terraço de Belém voor de lunch.

Wat zijn de kosten?

Voor een groep van 4 personen bedraagt de prijs van deze drie-daagse wijnreis € 375 p.p. Hierbij inbegrepen: begeleiding, 3 x wijnproeverij, 3x lunch en vervoer met chauffeur. Niet inbegrepen: vliegreis, transfer van/naar de luchthaven, accommodatie, ontbijt en diner. Bij grotere/kleinere groep gelden andere prijsafspraken. De reis kan ook op maat worden aangepast.

 

 

Geïnteresseerd?

Neem contact op.