Wijn- en cultuurreis Alentejo

8-11 sept 2025 | vanuit Lissabon | open inschrijving

De Alentejo is de grootste wijnregio van Portugal. We gaan er september 2025 met een groepje wijnliefhebbers naar toe! Uiteraard om wijnen te proeven, want daar staat de regio om bekend. Maar cultuur snuiven staat ook op het programma. We brengen een bezoek aan Evora. Het historisch centrum staat genoteerd op de Unesco wereld-erfgoedlijst. De reis is nog in ontwikkeling. Hierbij alvast een voorproefje.

Voorlopig programma en prijs

We treffen elkaar in Lissabon. Per minibusje met chauffeur toeren we door de Alentejo en bezoeken drie bijzondere wijnhuizen voor een rondleiding en proeverij. Een stadstour door Evora met gids hoort ook bij het programma. We verblijven in goede middenklasse hotels en eten bij lokale typisch Portugese restaurants. Er is voldoende ruimte in het programma om tussendoor te relaxen en van de omgeving te genieten.

De prijs bedraagt € 875 p.p. Hierbij is inbegrepen: 3 x hotelovernachting (obv 2-pers kamer), 3x ontbijt, 3x lunch en 3x diner, 3x wijnproeverij en minibusje met chauffeur. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag. Kom je samen met je partner en neemt hij/zij geen deel aan de wijnproeverijen, dan passen we de prijs hierop aan. Niet inbegrepen: vliegreis, transfers van/naar de luchthaven, taxi’s en drankjes op de kamer of in de bar.

De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 14 personen.

Het uitgebreide programma van de wijnreis door de Alentejo vind je vanaf 1 januari 2025 op deze site.

Liever een wijnreis naar de Douro? Kijk hier!

Geïnteresseerd?

Neem contact op.