Wijn(dag)tour door Lissabon

Een-daags | privé tour | kleine groepen

Ben je een wijnliefhebber en ben je binnenkort in Lissabon met vrienden of familie? Dan is dit daguitje echt iets voor jullie! Een privé wijntour door het westelijke deel van Lissabon. We bezoeken twee bijzondere wijnhuizen, proeven heerlijke wijnen en genieten van typisch Portugese hapjes en lunch. Hoe ziet de dag eruit?

Ervideira

Om 11.00 uur verwachten we jullie bij de Ervideira proeflocatie in de wijk Restelo. Het wordt een uur lang genieten van heerlijke wijnen op een mooi terras met een prachtig uitzicht over de Taag. Ervideira is een van de oudste wijnhuizen van de Alentejo. Heb je nog niet zo veel proef-ervaring? Geeft niks! We doen eerst een mini-lesje wijnproeven. Alleen de basics: kleur, geur en smaak. Er is geen goed of fout. Iedereen proeft wat anders. Leuk om dit met elkaar te delen. Er komen petiscos (Portugese tapas) op tafel om de ergste trek te stillen.

Adega Belém

Daarna lopen we kris-kras door kleine straatjes naar beneden (half uurtje) en komen we uit in de wijk Belém. In een steegje vinden we Adega Belém, een wijnhuis gehuisvest in een oude garage. Je zou er zo aan voorbij lopen. Hun wijnvelden liggen in Alenquer, Estoril en in Monsanto, het grote bos- en ecogebied van Lissabon. Ze produceren biologisch en kleinschalig kwaliteitswijnen, in totaal slechts 12.000 flessen per jaar.

Wijnmakers David en Catarina verzorgen de proeverij. Ze zijn trots op hun wijnen en vertellen je er graag over. Na een bezoek aan de ‘caves’ proeven we vijf van hun wijnen en wordt een typisch Portugese warme lunch geserveerd. Het voelt alsof we bij een Portugese familie aan tafel zitten. Mooi aardewerk, schalen midden op tafel en opscheppen maar! En natuurlijk met een mooie bijpassende wijn erbij! Na de maaltijd, rond 17.00 uur, is deze wijndag ten einde en brengen we jullie terug naar de tram richting Lissabon centrum. Met een bijzondere ervaring rijker!

Startpunt en kosten

Privé wijntour op dag naar keuze (niet op zondag). Tijden: van 11.00 – 17.00 uur. Startpunt: Ervideira wine shop, R. Gonçalves Zarco 21 D Loja 4, 1400-033 Lissabon. Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 16. Prijs: €97,50 p.p. inclusief btw.

Geïnteresseerd?

Neem contact op.